Voor de witte chocolademousse:
225 gr witte chocolade
4 blaadjes witte gelatine
6 dl slagroom
Voor de bruine glazuurlaag:
4 el slagroom
1 tl honing
30 gr bittere chocolade in kleine stukjes
Voor de rode vruchtensaus:
500 g frambozen of aardbeien
sap van 1/2 citroen
50 gr poedersuiker
8-hoekige vorm of ronde springvorm ? 20 cm
bakpapier
Er komt geen oven aan te pas, laat de taart enige uren opstijven in de koelkast.
Mousse:
Witte chocolade in kom boven pan met heet water smelten. Gelatine in ruim koud water ? 5 min. laten weken. 1 dl slagroom verwarmen en van vuur af uitgeknepen gelatineblaadjes hierin oplossen. Gelatinemengsel door chocolade roeren en mengsel onder roeren iets laten afkoelen. 5 dl slagroom stijfkloppen en door chocolademengsel spatelen. Mousse in vorm (bekleed met bakpapier) scheppen en in koelkast minstens 3 uur laten opstijven.
Bruine glazuurlaag:
Slagroom met honing verhitten en mengsel in dun straaltje op chocolade schenken. Chocolade onder roeren laten smelten. Glazuur iets laten afkoelen en daarna op witte chocolademousse schenken. Vorm heen en weer bewegen zodat glazuur zich goed over bovenkant van mousse verdeelt. Mousse in koelkast nog minstens 2 uur laten opstijven.
Serveren:
Mousse uit vorm halen en garneren met taartversiering. In punten gesneden serveren met rode vruchtensaus.
Recept van het Woonweb.
Uthra 28-12-2012
Ontieglijk lekker. Ik heb de helft met witte en de helft met pure chocolade gemaakt (moet je bij de pure chocolade wel wat honing/suiker/zoetstof mee mengen) en voor de pure helft witte glazuur gemaakt (die wordt niet hard, maar loopt gelukkig ook niet weg). We hebben hem met zijn zevenen helemaal tot het laatste hapje opgegeten. We gaan hem zeker nog een keer maken. Dit is echt mijn favoriete recept hier!
anita451 08-04-2011
heerlijk! ik neem hem mee, en ga kijken of het mij lukken wil, ik ga niet helemaal wachten tot kerst hoor haha, word wel iets eerder, kan ik vast oefenen dan zet ik met kerst een grandioze professione taart op tafel kan alleen als je hem een paar keer gemaakt hebt haha ik zet het favo groetjes van anita
parito 22-12-2009
hoi,
ik heb een tupperware (geen silicoon) vorm, kan ik hem daar ook in maken?
Moet springvorm ook aan zijkant bekleed zijn met bakpapier? Krijg je dan wel mooie vorm?
Ik hoop dat ik snel reactie krijg..wil het voor kerst maken! Gr. Patries
kicuis 12-11-2007
Moet wel lekker zijn! Ga het maken als ik snelle verbranders te eten krijg. Groetjes en bedankt, Ineke
alidada 22-01-2006
Ik voel de calorieen naar mijn heupen glijen terwijl ik dit lees. Neem dit toch mee want het lijkt me erg lekker!
Groetjes,
Louise