1. Home
  2. Recepten
  3. Mousse
  4. Witte chocolademousse
  5. Kersttaart van witte chocolademousse

Kersttaart van witte chocolademousse

  • , Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 27-11-2002

Ingrediënten 8 personen


Voor de witte chocolademousse:
225 gr witte chocolade
4 blaadjes witte gelatine
6 dl slagroom
Voor de bruine glazuurlaag:
4 el slagroom
1 tl honing
30 gr bittere chocolade in kleine stukjes

Voor de rode vruchtensaus:
500 g frambozen of aardbeien
sap van 1/2 citroen
50 gr poedersuiker


Verder heb je nodig


8-hoekige vorm of ronde springvorm ? 20 cm
bakpapier



Er komt geen oven aan te pas, laat de taart enige uren opstijven in de koelkast.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Mousse:
Witte chocolade in kom boven pan met heet water smelten. Gelatine in ruim koud water ? 5 min. laten weken. 1 dl slagroom verwarmen en van vuur af uitgeknepen gelatineblaadjes hierin oplossen. Gelatinemengsel door chocolade roeren en mengsel onder roeren iets laten afkoelen. 5 dl slagroom stijfkloppen en door chocolademengsel spatelen. Mousse in vorm (bekleed met bakpapier) scheppen en in koelkast minstens 3 uur laten opstijven.
Bruine glazuurlaag:
Slagroom met honing verhitten en mengsel in dun straaltje op chocolade schenken. Chocolade onder roeren laten smelten. Glazuur iets laten afkoelen en daarna op witte chocolademousse schenken. Vorm heen en weer bewegen zodat glazuur zich goed over bovenkant van mousse verdeelt. Mousse in koelkast nog minstens 2 uur laten opstijven.

Serveren:
Mousse uit vorm halen en garneren met taartversiering. In punten gesneden serveren met rode vruchtensaus.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Recept van het Woonweb.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van berti


Reacties (10)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van berti
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top