Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Pepernoten
  5. pepernoten

pepernoten

Door: udomaal

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 26-11-2002

Ingrediënten


Havanna honing
blanke stroop
water
roggebloem
bruine keukenstroop
surinaamse suiker
koolzuur
potasch
bloem
rijstebloem
slaolie
ei of melk



Dit zijn dus geen kruidnoten!!! Dit zijn de echte taaie strooipepernoten.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Peper noten ( gewone strooi)

(dit recept komt uit een kookboek uit 1946 en heb dit in de oude spelling overgenomen.)

De ouderwetsche z.g. strooipepernoten maakt u als volgt:

0,320 kg havanna- honing
0,310 kg blanke stroop
0,130 kg water

Breng dit alles met elkaar aan de kook en vermeng het dan met 0,95 kg
Roggebloem tot een deeg. Laat dit deeg koud worden of zet het een dag
Vooruit.
Braak er dan doorheen: 100 gr. Bruine keuken siroop, 100 gr surinaamsche
Suiker, 20 gr. Koolzuur en 10 gr. ( nat gewogen) potasch. Zijn deze ingredienten er gelijkmatig doorheen getrokken, dan kunt u `t deeg afwerken.

Afwerking: Rol het deeg met de bloem tot lange stengels. Snij deze
Stengels in kleine stukjes, strooi er dan wat rijste bloem tusschen en gooi
Ze in een zeef. Schud ze flink heen en weer, zoodat ze alle los van elkaar
Zijn en het overtollige rijstemeel door de zeef valt.Gooi ze op een met
Slaolie gesmeerde plaat, een dik tegenover elkaar. Strijk ze van boven
Met ei of melk en bak ze in een warme oven af.Als ze koud zijn ,losbreken.
Men kan ze ook, inplaats van met meel, met slaolie op een zeef
Door elkaar schudden, dan breken ze nog gemakkelijker los.



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van udomaal
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top