Risotto met pompoen en geitenkaas

  • Italiaans, Vegetarisch
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 26-11-2002
  • Risotto met pompoen en geitenkaas

    Risotto met pompoen en geitenkaas

    Risotto met pompoen en geitenkaas

Door de volle smaak van de pompoen is dit een echte herfstrisotto

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
300 gram pompoen, 1 grote ui, 1 teentje knoflook, 1 zakje verse Italiaanse kruiden, 3 el. pijnboompitten, 3 el. olijfolie met knoflook en chilipeper (Monini), 300 gram risottorijst, 1 dl. medium dry sherry, 1 kruidenbouillontablet, 150 gram zachte geitenkaas, 1 el. roomboter, 50 gram geraspte parmezaanse kaas
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Pompoen schoonmaken, schillen en in blokjes snijden. Ui en knoflook snipperen. Tijm van takjes rissen, rest van kruiden fijnhakken (rozemarijn wordt niet gebruikt). In droge wok pijnboompitten roosteren. Op bord afkoelen. In wok 2 el. olie verhitten en pompoen ca. 3 minuten roerbakken. Op bord scheppen.
Rest van olie aan bakvet toevoegen en ui en knoflook ca. 2 minuten zachtjes fruiten. Rijst erdoor scheppen, blijven roeren tot korrels glazig zijn. Sherry en driekwart van kruiden erdoor roeren. Bouillontablet boven rijst verkruimelen en als alle sherry is opgenomen 4 dl. water toevoegen.
Rijst in ca. 15 minuten op zacht vuur bijna gaar laten worden. Regelmatig roeren en in gedeelten nog 4 dl. water toevoegen. Pompoen erdoor scheppen en ca. 5 minuten meewarmen. Geitenkaas verkruimelen.
Boter, parmezaanse kaas, helft van geitenkaas en pijnboompitten door risotto scheppen. Wok van vuur nemen en afgedekt nog ca. 5 minuten laten nagaren. Risotto op borden scheppen, rest van geitenkaas, pijnboompitten en kruiden erover verdelen.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

smivla avatar
smivla 17-10-2019

Lekker, maar de pompoen doe ik voortaan voorkoken, want die moet nu zacht zijn.

mowi avatar
mowi 24-09-2009

Gisteren gegeten. Was echt super lekker. Bedankt.

fransine avatar
fransine 07-11-2008

lijkt me erg lekker, probeer het van de week uit, groetjes Fransine

chiec avatar
chiec 11-02-2004

Wie dit gerecht eenmaal heeft geproefd, heeft geen toelichting meer nodig!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten