1. Home
  2. Recepten
  3. Turkse keuken
  4. Linzensoep
  5. Linzensoep

Linzensoep

  • Turks, Vegetarisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 25-11-2002

Ingrediënten 4 personen


Rode linzen
winterpeen
aardappel
tomatenpuree
paprikapoeder
pepermunt
gekookt water
citroensap/citroenzuur

evt. soepvlees, maar dan is het uiteraard geen vega gerecht meer!


Verder heb je nodig


Blender/zeef


Turkse linzensoep, oftewel mercimek corbasi)

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Was de linzen
schil de aardappel en wortel en was ze

Bereidingswijze

Laat een klontje boter smelten en voeg hier een lepel tomatenpuree aan. Paar theelepels met paprikapoeder en handje gedroogde of 1 takje verse pepermunt toevoegen.
Linzen erbij (1,5 glas is voldoende voor 4 personen soep!) en flink roeren. De aardappel en wortel kunnen er nu ook bij. Indien je vlees erbij wilt, nu erbij doen en bakken. Nog even roeren en dan het gekookte water erbij gieten.
Citroenzuur of sap van een halve citroen erbij doen.

Laten pruttelen voor min. 30 min., langer mag, hoeft niet.
Als je de deksel van de pan licht, zul je zien dat de linzen allemaal open zijn gesprongen. Indien niet het geval, door koken!

Is de soep klaar? Zeef het dan of pureer het (denk aan de soepbotten...)

Serveertip

Lekker om wat meer te maken, de 2e dag is tie nl. veeeel lekkerder!
Garneren met een schijfje citroen, erg lekker!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van melekld


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van melekld
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top