Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. brood

brood

Door: melekld

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 25-11-2002

Ingrediënten


Bloem
gist
scheutje water
zout

kruiden
olijven
zongedroogde tomaatjes


Verder heb je nodig


Oven op 180 gr. C


Wat is er lekkerder dan de geur van versgebakken brood? Dat bedoel ik! Aan de slag dus!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe 1 kilo bloem en een blokje opgeloste verse gist van 50 gram erbij. Een flinke snuf zout erbij.
Water erbij en kneden maar! Is het deeg te nat, wat bloem erbij, te droog, wat water erbij!
Laten rijzen met een vochtige doek eroverheen op een warme plaats. (denk aan een paar uur of langer)

Nu kun je besluiten om het deeg in een cakevormpje te doen en te bakken zonder enige toevoeging. Je hebt dan een vrij grof broodje.

Je kan ook besluiten om kruiden door het deegmengels te mengen. Dit heeft mijn voorkeur!
(denk aan rozemarijn, salie, basilicum, majoraan, oregano en/of wat lavendelbloemetjes)

Of probeer eens wat gehakte olijven door het deeg te mengen of zongedroogde tomaat!

Heb je 1 brood van het deeg gevormd? Dan duurt het bakken langer dan wanneer je er meerdere maakt.
Controleer na 30 min. door met een sateprikkertje in het deeg te prikken. Komt het er schoon uit, dan is je brood klaar!

Serveertip

Heerlijk met zelfgemaakte kruidenboter!



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van melekld
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top