Hertenbiefstukjes met rode wijnsaus en paddestoelen

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

Een klassiek gerecht voor het kerstdiner

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
halve el. sjalot, gesnipperd, 1 wortel, fijngehakt, 1 el. bleekselderij, fijngehakt, 1 laurierblad, 300 ml. rode wijn, 150 ml. runderbouillon of fond, 1 el. slagroom, 100 gram koude roomboter, in blokjes, 300 gram paddestoelen (liefst verschillende soorten), 4 hertenbiefstukken van ca. 150 gram elk, 80 gram boter, zout, peper
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Maak eerst de saus. Breng in een pan de sjalot, wortel, bleekselderij, laurierblad, de rode wijn en de bouillon aan de kook en laat alles op laag vuur tot 2/3 deel inkoken. Voeg de slagroom toe, zet het vuur kort hoog zodat de saus even goed borrelt. Schenk de saus dan door een zeef en terug in de pan. Voeg al kloppend met een garde beetje bij beetje de stukjes koude boter toe tot een mooie glanzende saus ontstaat.

Bereidingswijze

Maak de paddestoelen schoon en snijd ze in grove stukken. Verwarm de oven voor op 120 graden. Verhit de helft van de boter in een pan en bak er om en om de biefstukken in bruin. Neem het vlees uit de pan, bestrooi het met zout en peper en houd het warm in een schaal in de oven. Bak in de rest van de boter de paddestoelen op hoog vuur ondere af en toe omscheppen gaar. Breng op smaak met zout en peper.

Serveertip

Schep de biefstukken op de borden, schenk er de saus over en schep er de paddestoelen op. Lekker met een aardappeltaartje en gestoofde rode kool (zie bijgerechten).

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

samos avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten