1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Reebiefstuk met pepersaus

Reebiefstuk met pepersaus

Door: clasina1

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 25-11-2002

Ingrediënten 2 personen


300 g ree (hert of hinde), 350 g kastanjechampignons, 25 g boter, 5 tl roze of groene peperbolletjes, scheut cognac, 1 dl room, waterkers, 2 dl kalfsfond, zwarte peper uit de molen, zout, aardappelkroketjes.


Verder heb je nodig


Frituurpan.


Bereiding ook geschikt voor hert of hinde.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Leg het vlees een half uur van tevoren uit de koelkast. Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes. Verwarm de frituurpan tot 160 graden.

Bereidingswijze

Stoof de champignons met wat peper en zout. Bak het vlees aan beide zijden mooi bruin; hou de binnenkant rose. Kruid het vlees met peper en zout. Neem uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie op een warm bord. Frituur de kroketjes. Ontvet de bakpan, giet er een scheut cognac bij en flambeer. Blus met room en fond. Laat inkoken tot gewenste dikte. Voeg de peperbolletjes en de champignons toe. Ga de kruiding na.

Serveertip

Serveren met een toefje waterkers per bord.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van clasina1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top