Luikse wafels

  • Belgisch, Tussendoortje
  • 30-60 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 gr bloem;
10 gr. gist;
mespuntje suiker;
15 gr boter;
2 eieren;
100 gr. bruine basterdsuike.
lauwe melk;
mespuntje zout.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

wafelijzerl

Voorbereiding

Eieren splitsen en eiwit stijfkloppen;
Boter smelten.

Bereidingswijze

Los de gist, de suiker en het zout op in wat lauwe melk en doe daar 70 gr. bloem bij.
Roer hiervan een dik beslagje en laat dit toegedekt op een warme plaats een halfuurtje rijzen.
Voeg daarna de overgebelven bloem, de eidooiers, de bruine suiker , de stijfgeslagen eiwitten en de gesmolten boter toe en roer er een stevig beslag van.
Maak van het deeg kleine balletjes of worstjes en laat die nog een half uur rijzen op een met bloem bestoven plank. Dak ze in een geod ingevet en heet, plat wafelijzer.

Serveertip

Serveren met poedersuiker

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

qwinty avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten