Luikse wafels
- Belgisch, Tussendoortje
- 30-60 min.
Ingrediënten 4 personen
250 gr bloem;10 gr. gist;
mespuntje suiker;
15 gr boter;
2 eieren;
100 gr. bruine basterdsuike.
lauwe melk;
mespuntje zout.
Benodigdheden
wafelijzerl
Voorbereiding
Eieren splitsen en eiwit stijfkloppen;
Boter smelten.
Bereidingswijze
Los de gist, de suiker en het zout op in wat lauwe melk en doe daar 70 gr. bloem bij.
Roer hiervan een dik beslagje en laat dit toegedekt op een warme plaats een halfuurtje rijzen.
Voeg daarna de overgebelven bloem, de eidooiers, de bruine suiker , de stijfgeslagen eiwitten en de gesmolten boter toe en roer er een stevig beslag van.
Maak van het deeg kleine balletjes of worstjes en laat die nog een half uur rijzen op een met bloem bestoven plank. Dak ze in een geod ingevet en heet, plat wafelijzer.
Serveertip
Serveren met poedersuiker