1. Home
  2. Recepten
  3. Pate

Pate

  •  , Buffet
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 24-11-2002

Ingrediënten 6 personen


150 gr. ontbeend kalfsvlees150 gr. ontbeend varkensvlees120 gr. ham75 gr. spek zonder zwoerd1 el. boter1 kleine ui fijngesnipperd3 teentjes knoflook1 ei1 el. dikke room3 el. cognac1 el Dijon mosterd1 tl. gedroogde tijm1 1/2 tl. zout1/2 tl. witte peper1/4 tl. gemalen laurierbladeen snufje piment1 1/2 kop water


Verder heb je nodig


Voor kleinere hoeveelheden toch evenveel water gebruikenmaal kalfsvlees, varkensvlees, ham en spek in een vleesmolenlaat de boter smelten in een pan en fruit de ui en knoflook lichtjes aanmeng de ui, het gemalen vlees en de overige ingredienten, behalve het water en maal het mengsel fijn in een vleesmolendoe het mengsel in een patevorm van 1 liter en druk het goed aandek de vorm af met alu folie, die u zorgvuldig vastmaaktgiet het water in de snelkookpan, leg het rooster erin en plaats de vorm eropsluit de snelkook pan en breng onder druktemper het vuur en laat 25 min. koken


Pate uit de hogedruk pan

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Laat de pan langzaam afkoelenneem de vorm er uit en zet op een roosterplaats een zwaar voorwerp (tenminste 500 gr.) op de pate en laat hem 1 nacht afkoelenneem het gewicht en de folie weg, steek de pate langs de rand van de vorm los en verwijder het gestolde vetleg een serveerschotel omgekeerd op de vorm en keer deze omverwijder de vormsnijd de pate in dunne plakken en dien koud op



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van simone3


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van simone3
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top