1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Duitse keuken
  5. Sauerbraten

Sauerbraten

  • Duits, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 24-11-2002

Ingrediënten 4 personen


1,3 kg. runderlappen1 1/2 kop witte wijn azijn1 grote ui in ringen1 1/2 kop water1 teentje knoflook1 laurierblad7 peperkorrels3 kruidnagels1 el. suiker1 tl. zout1/2 citroen in plakjes1 el. plantaardige olie6 gemberkoekjes verkruimeld



Gestoofde runderlappen uit de snelkookpan

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Voor kleinere hoeveelheden toch evenveel marinade gebruiken in de snelkookpan - marineer zo lang mogelijk, het liefst 2 dagen !breng alle ingredienten aan de kook in de snelkookpan behalve de citroen, olie en koekjesgiet over het vleesvoeg de citroen erbij en laat zo lang mogelijk marinerendraai een paar keer om

Bereidingswijze

Neem het vlees uit de marinade en droog goed af met papierhoud 1 kop marinade opzijverhit de olie 1 min. op hoog vuur, laat het vlees aan alle zijden bruin wordenleg apartgiet 1 kop marinade in de snelkookpan, plaats het rooster en leg het vlees eropsluit de pan en breng onder druktemper het vuur en laat 45 min. kokenlaat de pan langzaam afkoelen

Serveertip

Leg het vlees op een serveerschaal en haal het rooster uit de panop middelmatig vuur op warmen, voeg onder roeren de verkruimelde koekjes toe en laat indikkendien op met de saus apart lekker met gekookte aardappelen



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van simone3


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van simone3
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top