1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Bloemkoolschotel

Bloemkoolschotel

  • , Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 23-11-2002

Ingrediënten 4 personen


1 bloemkool
25 gr boter of margarine
100 gr ham (in reepjes gesneden)
1 paprika (schoongemaakt en i blokjes gesneden)
zout
peper uit de molen
1 potje zure room
50 gr geraspte kas
2 eetlepels fijngeknipt peterselieblad
aardappelen voor aardappelpuree



Gegratineerd bloemkoolstamppot met ham, paprika en zure room

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kook de aardappelen en maak een aardappelpuree, zoals u gewend bent. Snijd de bloemkool in roosjes en kook deze bijna gaar. Fruit de ham met de paprika 5 minuten in een koekenpan.

Bereidingswijze

Doe de aardappelpuree in een schaal stamp hierin de bloemkool fijn met de ham, paprika, zout en peper. Roer er de zure room bij en verdeel de stamppot over de schaal. Strooi hierover geraspte kaas en zet de schaal ca. 20 minuten in de oven om te gratineren.

Serveertip

Strooi voor het opdienen de peterselie over de schotel.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van omalidy


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van omalidy
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top