1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Balkanische keuken
  5. Zuurkool
  6. Zuurkool uit de Balkan

Zuurkool uit de Balkan

Door: maussie

  • Balkan, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 23-11-2002

Ingrediënten 4 personen


400 gr varkensvlees in blokjes - 750 gr zuurkool - boter - 2 uien - 1 rode paprika - zout - peper -1 bekertje zure room -1 1/2 dl bouillon van tablet - 5 jeneverbessen



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Het vlees in wat boter bruin bakken.
De gesnipperde ui en de blokjes paprika meebakken en bestrooien met zout en peper.
De zure room erbij roeren evenals de bouillon en dittegen de kook aanbrengen.
De zuurkool met een vork loshalen en met de jeneverbessen in de pan scheppen.
Alles op een laag vuur 30 min laten stoven.
De jeneverbessen verwijderen.

Serveertip

Serveren met aardappel puree



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van maussie
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top