Zuurkool uit de Balkan

  • Balkan, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 23-11-2002

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 gr varkensvlees in blokjes - 750 gr zuurkool - boter - 2 uien - 1 rode paprika - zout - peper -1 bekertje zure room -1 1/2 dl bouillon van tablet - 5 jeneverbessen
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Het vlees in wat boter bruin bakken.
De gesnipperde ui en de blokjes paprika meebakken en bestrooien met zout en peper.
De zure room erbij roeren evenals de bouillon en dittegen de kook aanbrengen.
De zuurkool met een vork loshalen en met de jeneverbessen in de pan scheppen.
Alles op een laag vuur 30 min laten stoven.
De jeneverbessen verwijderen.

Serveertip

serveren met aardappel puree

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten