Salmi Saus

  • Belgisch, Saus/dressing
  • 20-30 min.

Past goed bij wildgerechten zoals fazant, haas of ree.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
-klein gesneden soepgroente
-peterseliewortel
-1 ui (fijngesneden)
-30 g boter
-250 g botjes van wild
-1 eetlepel bloem en 1/4 l witte wijn
VOOR DE SAUS:
-30 g boter en 30 g bloem
-1/4 l van de hete bouillon
-zout en zwarte peper
-2 jeneverbessen en 10 g boter
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

-fruit in de 30 g boter de soepgroente, de kleingesneden peterseliewortel en de ui circa 3 min
-voeg de droge beentjes van wild of gevogelte erbij en laat in 10 min wat kleuren
-na 5 min de lepel bloem bijstrooien
-wijn bijgieten en 30 min laten sudderen met deksel op de pan

Bereidingswijze

-zeef de fonds in een pan
-laat de 30 g boter smelten en roer de bloem erbij en al roerend 3 a 5 min laten kleuren
-al roerend de hete bouillon toevoegen
-de zeer veredelde witte wijnsaus bijgieten en al roerend nog 1 keer aan de kook laten komen
-op smaak brengen met zout,peper en de geplette jeneverbessen
-roer de boter door de saus en meteen serveren

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten