Salmi Saus
- Belgisch, Saus/dressing
- 20-30 min.
Past goed bij wildgerechten zoals fazant, haas of ree.
Voorbereiding
-fruit in de 30 g boter de soepgroente, de kleingesneden peterseliewortel en de ui circa 3 min
-voeg de droge beentjes van wild of gevogelte erbij en laat in 10 min wat kleuren
-na 5 min de lepel bloem bijstrooien
-wijn bijgieten en 30 min laten sudderen met deksel op de pan
Bereidingswijze
-zeef de fonds in een pan
-laat de 30 g boter smelten en roer de bloem erbij en al roerend 3 a 5 min laten kleuren
-al roerend de hete bouillon toevoegen
-de zeer veredelde witte wijnsaus bijgieten en al roerend nog 1 keer aan de kook laten komen
-op smaak brengen met zout,peper en de geplette jeneverbessen
-roer de boter door de saus en meteen serveren