Rozebottel Appeljam

  • Belgisch, Ontbijt
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 23-11-2002

Dit is een van de lekkerste dingen die van rozebottels te maken zijn (rijk aan vitamine C)

Deel dit recept

Ingrediënten
-1250 g rozebottels
-1 1/2 l water
-500 g appelen
-1125 g suiker
-5 g citroenzuur
-1/2 flesje opekta
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
circa 6 jam potjes
-cellofaanpapier
-elastiekjes

Voorbereiding

-was de rozebottels en verwijder steeltjes en harde kelkjes
-snij de vruchten in 4 en verwijder de pitjes

Bereidingswijze

-breng water in een grote pan aan de kook
-voeg de rozebottels erbij en laat 20 min zachtjes koken, tot ze zacht zijn
-laten uitlekken op een zeef en kookwater opvangen
-schil de appelen, snij ze in 4 en verwijder klokhuizen
-breng het vocht van de gekookte rozebottels nog eens aan de kook en doe de stukken appel erin en laat ze 20 min koken, tot ze moes zijn geworden
-zeef met sap en al en doe het moes terug in de pan
-maal de rozebottels fijn in de mixer
-weeg van deze massa 625 g af en doe dat bij de appelmoes in de pan
-suiker en citroenzuur toevoegen
-goed roerend aan de kook brengen en de opekta erdoor roeren
-nog 1 keer aan de kook brengen

Serveertip

Jampotjes vullen met de kokende massa en meteen cellofaan erom heen spannen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten