Parfait de foie gras sur jambon

  • Frans, Voorgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 23-11-2002

Een zeer exquis vleesgerecht dat op voorhand gemaakt kan worden en zich op feestdagen ontpopt als een culinaire topper

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
-8 plakken gekookte ham zonder vetrand
-100 g parfait van ganzelever (blikje)
-50 g boter
-2 eetlepels rode port
-2 truffels
VOOR DE GELEI:
-8 bladen witte gelatine
-4 eetlepels warm water
-1/4 l water en 1/4 l rode port
-scheutje worcestersaus
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
-een pasteischotel of een diepe vierkante schaal of een geribbelde vorm

Voorbereiding

-snij de plakken ham keurig door midden
-roer de boter tot room en werk er de parfait van ganzelever+2 eetlepels port door

Bereidingswijze

-met deze creme bestrijkt U 8 halve plakken ham
-snij de uitgelekte truffels in zeer dunne plakjes en verdeel ze over de ingesmeerde ham
-bedek het geheel met de rest van de halve hamplakken
-week de gelatine 5 min in koud water; knijp dan goed uit en los op in het hete water
-laat even een beetje afkoelen
-roer de opgegeven hoeveelheden water en port dooreen en voeg hier de opgeloste gelatine al roerend bij
-breng op smaak met wat worcestersaus
-zet het mengsel 10 min in de koelkast en giet het daarna over de ham in de schotel
-laat 1 uur opstijven in de koelkast

Serveertip

Doop de bodem van de vorm even in heet water en leg de parfait voorzichtig op een mooie schotel
-snij het gerecht in plakken van 1 cm dik
**geef er toast bij en boter en een glaasje champagne sec

Laatste reacties

marianneoud avatar
marianneoud 13-12-2006

Ook deze neem ik mee marianne

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten