Chocolade soufle

  • Internationaal, Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Chocolade soufle

    Chocolade soufle

    Chocolade soufle

Een nieuwe kijk op soufle, die ongeveer 8 minuten baktijd nodig heeft, waardoor de buitenkant verhard is als we het uit de vorm halen, maar bij de eerste hap vloeit vanuit het binnenste de hete chocolade als lava naar buiten.

Deel dit recept

Ingrediënten
250 gr bittere chocola, 250 gr boter, 4 eieren, 4 eierdooiers, 120 gr. kristalsuiker, 40 gr bloem.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 4297,78 kcal
Koolhydraten 199,19 g
Eiwitten 70,25 g
Vetten 358,56 g
Benodigdheden
8 - 10 vuurvaste kommetjes, mixer

Bereidingswijze

Au bain mari de chocola en de boter smelten, met de mixer de eieren, de eierdooiers en de suiker kloppen tot het geheel wit en dik is. vermeng dit met de gesmolten chocola en de boter en voeg de bloem toe, alles flink doorkloppen. Beboter en strooi wat bloem in 8 tot10 kleine vuurvaste kommetjes, vul ieder kommetje tot op een halve vinger van de rand na, plaats ze in een voorverwarmde oven die op de hoogste stand staat en bak gedurende 8 minuten. Laat ze dan 2 minuten afkoelen, voorzichtig omgekeerd uit de kommetjes laten glijden en direkt heet serveren.

Serveertip

Dit recept komt uit een Grieks gourmet tijdschrift van chefkok Stelios Parliaros

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

diny45 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten