Chocolade soufle
- Internationaal, Nagerecht
- 20-30 min.
Een nieuwe kijk op soufle, die ongeveer 8 minuten baktijd nodig heeft, waardoor de buitenkant verhard is als we het uit de vorm halen, maar bij de eerste hap vloeit vanuit het binnenste de hete chocolade als lava naar buiten.
Ingrediënten
250 gr bittere chocola, 250 gr boter, 4 eieren, 4 eierdooiers, 120 gr. kristalsuiker, 40 gr bloem.Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 4297,78 kcal |
Koolhydraten | 199,19 g |
Eiwitten | 70,25 g |
Vetten | 358,56 g |
Benodigdheden
8 - 10 vuurvaste kommetjes, mixerBereidingswijze
Au bain mari de chocola en de boter smelten, met de mixer de eieren, de eierdooiers en de suiker kloppen tot het geheel wit en dik is. vermeng dit met de gesmolten chocola en de boter en voeg de bloem toe, alles flink doorkloppen. Beboter en strooi wat bloem in 8 tot10 kleine vuurvaste kommetjes, vul ieder kommetje tot op een halve vinger van de rand na, plaats ze in een voorverwarmde oven die op de hoogste stand staat en bak gedurende 8 minuten. Laat ze dan 2 minuten afkoelen, voorzichtig omgekeerd uit de kommetjes laten glijden en direkt heet serveren.
Serveertip
Dit recept komt uit een Grieks gourmet tijdschrift van chefkok Stelios Parliaros