Gele Curry van Kip en Garnalen

  • Thais, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 22-11-2002

Apart en niet moeilijk.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 sjalotten, 4 teentjes knoflook, 2 stengels citroengras, 5 cm galanga, 2 el olie, 4 kipfilets, 2 el gele currypasta, 1 el suiker, 1 el kurkuma, 2 blikjes kokosmelk, 1 el vissaus (Nam Pla), 4 zoete aardappelen, 8 gamba's, 1 bosje koriander, een paar blaadjes citrusblad, 1 el geraspte kokos.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

1-Maak de sjalotten en knoflook schoon en snipper ze fijn. Klop het onderste, vlezige gedeelte van het citroengras plat en snij het fijn. Hak de galanga fijn of maal hem in de keukenrobot. Meng al deze ingredienten en fruit ze aan in 1 el olie.


2-Snij de kipfilets in blokjes en fruit ze in een aparte pan aan in wat olie. Houd apart.

Bereidingswijze

3-Voeg 2 el gele currypasta toe aan de specerijen en fruit even mee aan. Doe er 1 el suiker en 1 el kurkuma bij. Voeg er de inhoud van 2 blikjes kokosmelk aan toe en breng aan de kook. Roer er 1 el vissaus door.


4-Schil de zoete aardappels en snij ze in dikke plakken. Doe ze bij de saus en laat ze 5 min. meekoken. Voeg er de aangebraden kipblokjes en de gamba's aan toe, roer om en laat alles nog 10 min. pruttelen op laag vuur.


5-Schep het gerecht in een serveerschotel en werk af met verse, gehakte koriander, heel fijn gesnipperd citrusblad en wat geraspte kokos.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten