Gevulde Fazant met appel en mandarijntjes in een Calvadossau

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.

Misschien een ideetje voor de kerst. Want een gevulde fazant eten we ook niet iedere dag. Met de kerst sloven we ons toch wat extra uit.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1-2 Fazanten (ligt er aan hoe groot ze zijn). 75 gram boter, 1 blikje mandarijntjes (of 2 mandarijntje LET OP PITTEN) 3 appels in kleine stukjes gesneden, 6 el Calvados, 150 gr rookspek in lange reepjes gesneden, 1 ? dl rode wijn, 4 el slagroom, wildkruiden, zout en peper, keukendraad of cocktailprikkers.

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Ovenstand 200 graden

Serveertip

Meng de appel, met de Calvados en de goed uitgelekte mandarijntjes en vul de Fazant hier mee. Bedek de borst met het spek en bind dit vast met keukendraad of cocktailprikkers, Bestrooi de Fazant met de Wildkruiden. Verwarm de boter in een braadslede en bak hierin de fazant rondom bruin. Plaats de slede in een voorverwarmde oven op 200 graden gedurende ca 10 minuten. Bedruip de fazant met het braadvocht en voeg de wijn toe. Braad de fazant vervolgens op 175 graden gedurende 70 minuten, Neem de fazant uit de oven en leg deze op een verwarmde schaal. Voeg de room al roerende toe aan het braadvocht en maak dit op smaak af met peper en zout.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marianneoud avatar
marianneoud

Doorsturen

Home Recepten