1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Montignac keuken
  5. Sperziebonen met spekjes

Sperziebonen met spekjes

  • Montignac, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 22-11-2002

Ingrediënten 4 personen


800 gr dunne sperziebonen
3 bosuitjes met groen, fijngesneden
2 el olijfolie
150 gr gerookte spekblokjes
150 gr oude kaas, geraspt
2 rode paprika's in kleine blokjes
bieslook
peper
zout



Uit het boek "Recepten voor de zomer" van Truus Ordelman.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Haal de sperziebonen af en kook ze met iets zout in +/- 10 minuten gaar. Bak in de olijfolie de spekblokjes, bosui en paprika lichtbruin en laat dit even uitlekken. Verdeel de bonen in een ovenschaal, schep hierover de spekblokjes met de paprika en bosui en bestrooi het geheel met oude kaas en iets peper uit de molen. Laat het onder de gril even licht bruin bakken en smelten. Garneer met fijngeknipte bieslook.

Serveertip

Warm serveren.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van erie_fraters


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van erie_fraters
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top