1. Home
  2. Recepten
  3. Montignac keuken
  4. Kiwi-kwarktaart

Kiwi-kwarktaart

  • Montignac, Banket
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 22-11-2002

Ingrediënten


Bodem:
2 eieren
50 gr fructose
mespunt zout
50 gr biesmeel
1 tl vanillepoeder
30 gr amandelen
Vulling:
500 gr kiwi's
dl water
10 blaadjes witte gelatine
2,5 dl slagroom
80 gr fructose
500 gr kwark
Garnering:
10 amandelen, geroosterd
3 kiwi's
2 dl slagroom
30 gr fructose


Verder heb je nodig


* Springvorm van 24 cm


Uit het boek "Gebak mag van Montignac" van Truus Ordelman.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Bodem
Splits de eieren. Doe de eiwitten in een schone, droge kom en mix ze samen met de fructose en het zout in 2 minuten stijf en glanzend. Mix in een andere kom de eidooiers met het vanillepoeder los. Schep het eidooiermengsel door de eiwitten. Schep daarna het meel er voorzichtig door. Hak de amandelen met een staafmixer in het notenbakje zeer fijn en schep dit door het beslag. Spuit een springvorm van 24 cm in met vetvrij spray en bestuif de bodem licht met meel. Doe het beslag in de springvorm en strijk de bovenkant glad. Bak de taartbodem in een heteluchtoven op 140?C in 15 minuten lichtbruin en gaar.
Haal de bodem uit de springvorm en laat hem afkoelen op een rooster. Als de taartbodem helemaal is afgekoeld, kan hij terug in een met overpapier bedekte springvorm.

Bereidingswijze

Vulling
Houd de 3 kiwi's apart voor de garnering. Maar de rest van de kiwi's schoon en mix deze met de staafmixer. Laat de gelatine weken in koud water. Doe de fructose in het water en maak dit warm. Knijp de gelatine uit en los dit op in het fructosewater.
Klop de slagroom stijf, voeg het kiwimengsel, de gelatine oplossing en de losgeklopte kwark toe en schep het geheel goed door. Schep dit op de taartbodem, maak de bovenkant glad en laat de taart een nacht rusten in de koelkast.

Serveertip

Garnering
Rooster de amandelen onder de gril, klop de slagroom met fructose stijf. Maak de 3 kiwi's schoon en snijd ze in plakjes. Haal de taart uit de springvorm, maak de rand glad met stijf geslagen slagroom. Doe de rest van de slagroom in een spuitzak met mondstuk en spuit toefjes op de taart.
Leg de plakjes kiwi in het rond en garneer de taart met de geroosterde amandelen. In plaats van hele amandelen kan ook geroosterd amandelschaafsel gebruikt worden.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van erie_fraters


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van erie_fraters
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top