1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Scandinavische keuken
  5. Konijn met pruimen

Konijn met pruimen

  • Scandinavisch, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 22-11-2002

Ingrediënten 6 personen


Konijn minimaal 10 uur vooraf marineren.
500 gr gedroogde pruimen
1 liter rode wijn
1 tam konijn van circa 2 kg
3 uien, gepeld en in ringen gesneden
2 worteltjes, geschrapt en in plakjes gesneden
6 zwarte peperkorrels, geplet
2 takjes petereselie
mespuntje gedroogde tijm
1 laurierblad
100 gr boter
150 gr ontbijtspek, in blokjes gesneden
2 eetlepels bloem
2 teentjes knoflook, uitgeperst
zoutzwarte peper uit de molen
3 eetlepels rode-bessengelei



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Week de pruimen circa 10 uur in 1/2 liter van de wijn. Doe de stukken konijn in een schaal. Voeg de uien, de worteltjes, de peperkorrels, de peterselie, de tijm en het laurierblad toe. Schenk de rest an de wijn in de schaal. Laat het konijn ca. 10 uur marineren. Haal de stukken konijn uit de marinade en dep ze droog met keukenpapier.

Bereidingswijze

Verhit de boter in een pan en bak hierin het spek uit. Haal de spekblokjes met een schuimspaan uit de pan en houd ze apart. Bak de stukken konijn rondum bruin in hetbakvet. Strooi de bloem in de pan. Voeg er voortdurend roerend met scheutjes tegelijk de marinade en de wijn van de pruimen aan toe tot een lichtgebonden geheel is ontstaan. Voeg het knoflook en wat zout en peper toe en breng het geheel aan de kook. Temper de hittebron, leg het deksel op de pan en laat het konijn ca. 30 minuten zachtjes stoven. Voeg de pruimen toe en laat het gerecht nog ca. 30 minuten stoven tot alles gaar is.

Serveertip

Leg de stukken konijn op een schaal en omring ze met de pruimen. Roer de bessengelei door de saus. Schenk wat van de saus overhet konijn en geef de rest er apart bij.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van smullen-met-de-kerst


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van smullen-met-de-kerst
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top