1. Home
  2. Recepten
  3. Indonesische keuken
  4. Lumper (gevulde kleefrijst)

Lumper (gevulde kleefrijst)

Door: sam33

  • Indonesisch, Tussendoortje
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 21-11-2002

Ingrediënten 4 personen


* Ketang 1 pond (in zakjes)
* Santen +- 4 kopjes
* 3 Theelepels zout
* 1 Kip het vlees in stukjes gesneden
* 2 Uien
* 2 Knoflookteentjes
* 5 Kemiries
* 3 Theelepels Djinten
* 1 Mespunt Koenjit
* Geroosterde fijngemalen cocos (half bakje)
* 2 Salamblaadjes
* 1 Stukje Sereh
* 3 Theelepels suiker
* Velletjes bakpapier


Verder heb je nodig


Een braadpan en veel goede zin.


Lekker voor tussendoor

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

* De Ketang net zo opzetten als witte rijst. Voeg alleen 2 kopjes Santen en de zout toe.
* De stukjes Kip lichtbruin bakken met zout en de Koenjit.
* Knoflook fijnmalen met stukjes ui en mengen met fijngewreven Kemeries en Djinten.
* Doe het mengsel in een pan en voeg 2 kopjes Santen toe. Breng dit aan de kook.
* Voeg de Serhe en de Salamblaadjes er aan toe. Als ook de suiker en de kip.
* Laat op middelmatig vuur en roer goed om tot er een dikke brei ontstaat.

Bereidingswijze

* Pak een beetje Ketang doe er wat vulling in. Een beetjes van de geroosterde cocos erop en maak er een dik rolletje va.
* Wikkel dit in het bakpapiertje
* Doe de rest op dezelfde manier.
* Alles aflaten koelen.
* Je kunt ze ook verwarmen in de magnetron (als ze klaar zijn) maar warm laten stomen zijn ze lekkerder.
* Dit is nou een heerlijke tussendoortje

Serveertip

Op feestjes of gewoon als het gezellig is.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sam33
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top