Rendang (rundvlees curry)

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 21-11-2002

Rendang kan je het beste een dag van te voren bereid worden.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kilo rundvlees in dobbelsteentjes gesneden, 3 uien gesnipperd, 5 teentjes knoflook uit de pers, 5 rode chilipepers zonder zaad, 1 el geraspte verse gember, 5 dl kokosmelk, 2 el olijfolie, 1 el korianderpoeder, 1 el komijnpoeder, 1 tl kurkumapoeder, 2 tl kaneel, ? tl kruidnagelpoeder, ? tl chilipoeder, 1 grote reep citroenschil, 1 el citroensap, 2 el bruine suiker, 1 tl geconcentreerde tamari

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Doe uien, knoflook,chilipepers, gember een 2 el kokosmelk n de keukenmachine?Bewerk tot een gladde puree. Verhit de olie in een pan. Voeg puree, korianderpoeder, komijnpoeder, kurkumapoeder, kaneel, kruidnagelpoeder, chilipoeder, citroenschil, vlees en rest van de kokosmelk toe. Roer tot al het vlees met specerijen bedekt is. Breng het mengsel aan de kook en laat het onder af en toe roeren 1 ? uur op laag toe. Roer tot al het vlees met specerijen bedekt is. Breng het mengsel aan de kook en laat het onder af en toe roerenm1 ? uur op laag
vuur sudderen tot het vlees gaar en het mengsel bijna droog is. Voeg zodra de olie zich van de saus begint te scheiden. Citroensap, suiker en tamarinde toe. Verhit al roerende.

Serveertip

Lekker met rijst

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

adri55 avatar
adri55 16-02-2005

Bedankt voor weer zo,n heerlijk recept groetjes Antoinette

riny avatar
riny 05-02-2003

Hoi marianne, Ik heb weer een recept van je uitgeprobeerd. Heerlijk! Groetjes riny

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten