1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Rendang
  6. Rendang (rundvlees curry)

Rendang (rundvlees curry)

Door: marianneoud

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 21-11-2002

Ingrediënten 4 personen


1 kilo rundvlees in dobbelsteentjes gesneden, 3 uien gesnipperd, 5 teentjes knoflook uit de pers, 5 rode chilipepers zonder zaad, 1 el geraspte verse gember, 5 dl kokosmelk, 2 el olijfolie, 1 el korianderpoeder, 1 el komijnpoeder, 1 tl kurkumapoeder, 2 tl kaneel, ? tl kruidnagelpoeder, ? tl chilipoeder, 1 grote reep citroenschil, 1 el citroensap, 2 el bruine suiker, 1 tl geconcentreerde tamari



Rendang kan je het beste een dag van te voren bereid worden.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe uien, knoflook,chilipepers, gember een 2 el kokosmelk n de keukenmachine?Bewerk tot een gladde puree. Verhit de olie in een pan. Voeg puree, korianderpoeder, komijnpoeder, kurkumapoeder, kaneel, kruidnagelpoeder, chilipoeder, citroenschil, vlees en rest van de kokosmelk toe. Roer tot al het vlees met specerijen bedekt is. Breng het mengsel aan de kook en laat het onder af en toe roeren 1 ? uur op laag toe. Roer tot al het vlees met specerijen bedekt is. Breng het mengsel aan de kook en laat het onder af en toe roerenm1 ? uur op laag
vuur sudderen tot het vlees gaar en het mengsel bijna droog is. Voeg zodra de olie zich van de saus begint te scheiden. Citroensap, suiker en tamarinde toe. Verhit al roerende.

Serveertip

Lekker met rijst



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top