1. Home
  2. Recepten
  3. Warme Halloumi met geroosterde paprika's

Warme Halloumi met geroosterde paprika's

  •  , Lunch/Brunch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 21-11-2002

Ingrediënten 4 personen


-6 rode,groene en gele paprika's
-olijfolie
-2 1/2 eetlepels balsamico of rode wijnazijn
-handjevol rozijntjes
-300 g halloumi (in dikke plakken)
-zout,peper



Halloumi (de bekendste kaas uit Cyprus) smaakt heerlijk op de kaasplank, doch als hij gebakken is, wordt hij nog lekkerder

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

-verwarm de oven op 220?C
-snij de paprika's in 4 en verwijder de zaadjes en leg ze omgekeerd in een pan met anti-kleeflaag
-rooster ze 15 min en blaker de velletjes zwart met blazen
-haal ze eruit en dek af met een dikke laag keukenpapier en laat 30 min staan
-ontvel ze en snij ze in reepjes en giet het bakvocht erbij (in een kom)
-sprenkel wat olijfolie over de paprika's
-voeg azijn,rozijnen,zout en peper naar smaak
-schep het mengsel dooreen en laat afkoelen

Bereidingswijze

-verhit een laagje olijfolie in een koekepan (0,5 cm) en bak de plakjes kaas in 2 a 3 min, zodat ze aan weerszijden goudbruin worden
-laat de plakjes goed uitlekken op papier

Serveertip

Verdeel de paprikasalade over 4 borden en leg er een plak gebakken kaas over.
Geef er een stokbroodje bij



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top