Aspergesoep

  • Vegetarisch, Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 21-11-2002
  • Aspergesoep

    Aspergesoep

    Aspergesoep

Dit is een bijzondere verfijnde soep, die u het beste kunt bereiden met verse asperges.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
450 gr verse asperges/3 el boter/6 sjalotjes(fijngesneden)/2 el bloem/6 dl groentebouillon of water/1 tl citroensap/2,5 dl melk/1,2 dl kookroom(20 % vet,Room Culinair)2 tl fjingehakte verse kervel/zout/en versgemalen peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Smelt 25 gr boter en bak de sjalotjes op laag vuur tot ze zacht zijn,maar niet bruin.Voeg de asperges toe en bak ze ca. 1 min mee op laag vuur.Roer de bloem erdoor en kook het geheel nog 1 min.Voeg de bouillon of het water,het citroensap en de kruiden toe en roer alles goed.Breng de soep aan de kook en laat hem dan 15-20 min half afgedekt sudderen tot de asperges boterzacht zijn geworden.Laat de soep een beetje afkoelen.Doe hem vervolgens in de Keukenmachine en mix hem tot hij glad is.Giet hem boven een schone soeppan door een zeef.Giet de melk al roerend geleidelijk bij de asperges door de zeef zodat een puree ontstaat.Smelt de rest van de boter en bak de opzij gelegde aspergekopjes in 3-4 min zacht op laag vuur.Laat de soep 3-4 min pruttelen en voeg de room en de aspergekopjes toe.Besprenkel de soep met kervel.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

donofduketown avatar
donofduketown 24-05-2021

Bij grote hoeveelheden is een passevite of roerzeef wel noodzakelijk om de vezels eruit te halen. Kervel is niet overal te koop. Peterselie en dragon gebruikt als vervanger.

poebeerr avatar
poebeerr 17-04-2020

Heerlijke soep! Dankjewel voor je recept.

CDB1964 avatar
CDB1964 20-09-2015

Wat een heerlijke soep!! Ik heb hem niet gezeefd en de asperges pas toegevoegd na het blenderen. Was echt superlekker.

smivla avatar
smivla 30-05-2010

Ik heb dan niet gezeefd maar de melk erbij gegoten na het pureren met de staafmixer, maar evengoed een heerlijk zelfgemaakt soeppie!

jaani avatar
jaani 07-06-2009

Heb de soep gister gemaakt. Was echt heel lekker en romig. Bedankt voor dit recept. Groetjes, Jaani

pris22 avatar
pris22 07-02-2006

Hoi,lijkt me lekker,BEDANKT!!! Vele groetjes, Priscilla

jessiecamps avatar
jessiecamps 16-06-2003

Zo moet aspergesoep smaken! Heerlijk zacht op de tong en vol van smaak!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten