1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Rundergehaktschotel met tomaten en aardappelpuree

Rundergehaktschotel met tomaten en aardappelpuree

Door: marianneoud

  • Nederlands, Ovenschotel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 20-11-2002

Ingrediënten 4 personen


750 gram aardappelpuree, gesmolten boter, zout en peper, 2 el olijfolie,1 grote ui kleingesneden, 1 blik doperwten, 4 teentjes knoflook, 3 tl basilicum, 1 tl tijm, 1 pond rundergehakt, 3 tl mosterdpoeder, 5 rijpe tomaten, ontveld en zonder pitjes fijngehakt, 2 dl tomatensap.



Zo?n heerlijke ovenschotel die wij koks/kokkinnen toch altijd wel makkelijk en lekker vinden. Het voordeel van zo?n schotels is altijd dat je dat lekker van te voren kan klaarmaken.
Dus als we thuis komen van ons werkven aan, schotel er in en gewoon even lekker gaan zitten met een overheerlijk wijntje.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 180 graden.

Bereidingswijze

Verhit de olie op middelhoog vuur in een koekenpan. Voeg de ui en de knoflook toe, de basilicum en de tijm, het gehakt en het mosterdpoeder en bestrooi met wat zout en peper en laat 10 minuten fruiten. Voeg de tomaten en het tomatensap toe. Laat nog 3 min stoven. Doe nu de doperwten er bij en laat 2 minuten mee warmen.
Schep het mengsel in een ovenschaal. Dek af met de aardappelpuree. Bedruppel met wat gesmolten boter en zet de schaal 20 min in de voorverwarmde oven.

Serveertip

Kan nog wat kaas overheen mocht je dat lekker vinden.



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top