1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Arabische keuken
  5. zuiglam arabisch

zuiglam arabisch

  • Arabisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 20-11-2002

Ingrediënten 4 personen


500g lamsvlees-3 eetlepels olie-3 uien-500g sperziebonen -zout- vers gemalen zwarte peper-1 mespunt saffraan-1/8 liter vleesbouillon-200g rode paprika's-3 eetlepels yoghurt-peterselie.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Het lamsvlees in blokjes van 2 cm snijden.De uien schoonmaken en fijnhakken.De olie heet laten worden en de uien in 5 minuten goudgeel fruiten.Het vlees erbij doen en aan alle kanten bruin braden.De paprika's schoonmaken en in reepjes snijden,bij het vlees doen.Kruiden met zout,peper en de saffraan.De warme bouillon erbij doen en met het deksel op de pan 60 minuten zachtjes stoven.De boontjes afhalen,wassen en breken.de laatste 20 minuten ook bij het vlees doen.Als laatste de yoghurt erdoor mengen en goed warmn laten worden.Breng alles in een voorverwarmde schaal en bestrooi het met fijngehakte peterselie.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sibel01


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sibel01
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top