Turkse Broodjes
- Turks, Tussendoortje
- 30-60 min.
Heel pittig en lekker
Ingrediënten 8 recipe.people
* 500 gr.gehakt/half om half* 1 pak witte broodmix
* 1 grote ui
* 15 a 18 gedroogde chillie pepers
* je kunt er ook champignons,prei, tauge en verschillende groentens erbij doen.
Benodigdheden
* Deegroller* Kom
* Braadpan
* Mixer
* Of 2 goede handen om het deeg te kneden.
Voorbereiding
Broodmix in een kom doen.Aan de achterkant op de verpakking staan de voorbereidingen.De deeg moet rijzen.
Als dat klaar is verder gaan met de uien.
Uien fijn snijden.Pepertjes fijn hakken(zorg dat het niet in je ogen komt).
Mocht je er groenten bij doen,dan deze ook fijn snijden.
Bereidingswijze
* Gehakt klein maken in de braadpan.
* Dan de uien erdoor of evt.de groentens.
* Dan de fijngehakte pepertjes erbij.
* Ondertussen is het deeg gerezen.
* Het gehakt wel uit laten lekken in een vergiet,anders worden de broodjes te vettig.
Van die gerezen brooddeeg maak je 15 a 18 bolletjes eruit.
Dan die 15 bolletjes uitrollen als een vlak geheel (stuk voor stuk).
Dan de gebraden gehakt met ingredienten verdelen over die 15 a 18 bolletjes.Dan vouw je de broodjes dicht(zoals een worstebroodje).
Je legt de broodjes 10 min.in de oven op stand 200 graden,na die 10 min.draai je ze om en dan weer 10 min.
En smullen maar!!!!!
Serveertip
Zelf gemaakte knoflook saus.