Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Consomme double

Consomme double

Door: lekkerkoken1

  • Frans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 19-11-2002

Ingrediënten


1 l heldere runderfond
200 g runderpoelet
75 g kleingesneden bouquet garni
2 eiwitten
zout
versgemalen peper
2 vleestomaten
toefjes verse kervel



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak de runderfond minstens een dag van tevoren, ontvet hem goed. Verwarm de fond tot lauw. Hak de poelet en het bouquet in de foodprocessor fijn; schakel hiervoor een paar keer de pulseknop in. Meng de eiwitten door de massa. Roer dit mengsel (clarifique) door de bouillon en breng deze voorzichtig tegen de kook aan. Hierbij mag de fond beslist niet koken; laat de fond 1,5 uur zachtjes trekken tot de massa als een 'korst' komt bovendrijven.
Zet een natgemaakte zeefdoek vast op een pan, zet daarop een fijne zeef en zeef de consomme hierdoor. Breng de consomme op smaak met zout en versgemalen peper.
Ontvel de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Verdeel de tomatenblokjes over acht verwarmde theekopjes en giet de consomme erover. Garneer met een toefje kervel.


Verwijder de 'korst' gestold eiwit niet door hem van de fond te scheppen, hierbij bestaat kans dat de fond weer 'blind' slaat. Giet de fond voorzichtig onder de korst uit in een pan door een fijne zeef.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lekkerkoken1
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top