Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Arroz con pollo

Arroz con pollo

Door: luckyjo

  • Spaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 18-11-2002

Ingrediënten 6 personen


1 1/2 kilo kipdelen -
2 flinke uien -
1 a 2 teentjes knoflook -
300 gram diepvries doperwtjes -
4 eetlepels olijfolie -
150 gram mager rookspek in blokjes -
zout en versgemalen peper -
1 eetlepel paprikapoeder -
1 blik gepelde tomaten in blokjes -
1 liter water -
400 gram rijst geen snelkookrijst -
1 eetlepel fijngehakte peterselie om te bestrooien





Ontdek meer:

Voorbereiding

Laat de stukken kip op kamertemperatuur komen en verwijder overdadig vet en vel. Snipper de uien en de knoflook. Laat de doperwtjes ontdooien.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180?C. Verhit de helft van de olie in een pan en laat het spek en de ui bakken tot de ui begint te kleuren. Verhit de resterende olie in een grote pan die in de oven past. Bak de stukken kip, met niet teveel tegelijk, rondom bruin. Neem ze uit de pan en bestrooi ze met wat zout en peper. Voeg zonodig tussentijds een extra scheutje olie toe. Schep het uimengsel in de pan waarin de kip is gebraden, bestrooi met het paprikapoeder, schep er de tomaatblokjes door en breng met het water aan de kook. Voeg de rijst toe, schep alles goed om en breng aan de kook. Leg de stukken kip op de rijst en zet de pan met het deksel erop circa 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep er, als de rijst bijna gaar is en het vocht grotendeels is opgenomen, de doperwtjes door en laat nog 5 minuten mee doorwarmen. Proef of er nog zout en/of peper bij moet en laat de afgedekte pan buiten de oven 5 minuten rusten voor hij op tafel wordt gezet. Bestrooi kort voor het serveren met de peterselie.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van luckyjo
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top