Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Erwtensoep
  5. Hollandse Erwtensoep

Hollandse Erwtensoep

Door: moniqueliedtke

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 18-11-2002

Ingrediënten 6 personen


Pond spliterwten
pond schouderkarbonaden
2 speklapjes
kant en klaar erwtensoep-groentepakket
1 (Hema) rookworst
1 grote aardappel
3 rundvleesbouillonblokjes
2 tuinkruidenbouillonblokjes
zout/verse peper
laurierblaadje


Verder heb je nodig


Soeppan, schuimspaan


Een echte ouderwetse stevige erwtensoep!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De gespoelde spliterwten opzetten met 2 liter water en een beetje zout. Karbonades, speklapjes, bouillonblokjes en laurierblad direct toevoegen. Het geheel afgedekt in ca. 45 minuten gaarkoken (wel zo nu en dan even omroeren). Met schuimspaan schuim eraf scheppen.

Na 45 minuten vlees uit de pan scheppen en in stukjes snijden. Soep weer aan de kook brengen met fijngesneden vlees, het groentepakket, de aardappelblokjes en de in stukjes gesneden rookworst. Nog ca. 25 minuten laten koken.

Dan laurierblad uit de pan nemen. Soep op smaak brengen met zout en vers gemalen peper.

Serveertip

Heerlijk met vers warm bruin stokbrood met een beetje boter!



Deel dit recept

Reacties (12)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van moniqueliedtke
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top