1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Varkenshaas
  6. Varkenshaas en paddestoelen in roomsaus met mie

Varkenshaas en paddestoelen in roomsaus met mie

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 17-11-2002

Ingrediënten 6 personen


15 gram gedroooogde paddestoelen: porcini of shii-takes
4 dl kokend water
60 g bloem
zout, versgemalen zwarte peper
700 g varkenshaas; in dunne plakjes
3 el olijfolie
8 sjalotjes, gepeld; grote gehalveerd
350 g champignons, schoongeborsteld en in kwarten
4 el droge sherry
1 el fijngehakte verse dragon of 2 tl gedroogde dragon
350 g middelbrede chinese eiermie
350 g sugarsnaps of peultjes
2 el citroensap
4 el (koks) room



Varkenshaas eens op een andere wijze

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Doe de gerdoogde paddestoelen in een kom, overgiet ze met het kokende ater en laat ze ca. 30 minuten weken.

Bereidingswijze

Doe intussen de bloem met wat zout en peper in een plastic zak, doe de plakjes varkenshaas in de zak en schud tot de plakjes gelijkmatig met een laagje bloem zijn bedekt. Verhit de olie in een vuurvaste ovenschaal tot er een damp afkomt en bak de plakjes vlees in porties ca. 5 minuten rondom bruin. Schep het vlees op een bord.
Doe de sjalotten en de champignons in de pan en bak ze, omscheppend, 5 minuten tot ze zacht worden en voeg zonodig een extra scheutje olie toe. Voeg de sherry toe, laat 2 minuten inkoken en schraap tijdens het inkoken de aanbaksels van de bodem van de pan.
Bekleed een zeef met keukenpapier en zet die op een kom. Giet de geweekte paddestoelen met het weekvocht in de zeef en laat ze goed uitlekken. Zet de kom met het weekvocht opzij. Spoel de paddestoelen in de zeef goed af en onder de koude kraan om eventuele zandkorrels te verwijderen en snijd ze in plakjes.
Schep de paddestoelen en het weekvocht door het sjalotten-mengsel. Voeg de dragon en het vlees toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat afgedekt 15 minuten stoven tot het vlees bijna gaar is. Kook intussen de mie en laat deze goed uitlekken.
Doe de sugarsnaps of peultjes met het citroensap bij het vlees in de pan en ze afgedekt in 10 minuten beetgaar worden. Voeg de room en de mie toe, laat omscheppend 2-3 minuten doorwarmen en serveer direct.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van knabbel


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van knabbel
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top