Broccolisalade met sinaasappelroomdressing

  • Bijgerecht
  • 20-30 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
Voor bereiden kan een paar uur van te voren


1 kg broccoli, in roosjes

zout en versgemalen peper

4 sinaasappels (geen navelsinaasappels)

1,5 dl creme fraiche

4 eetlepels mayonaise

75 gr geschaafde amandelen
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Broccoli in kokend water met zout in ca. 5 minuten beetgaar koken. Broccoli afspoelen onder koud water, laten uitlekken en afkoelen.
1 sinaasappel uitpersen. Rest van de sinaasappels dik schillen tot op het vruchtvlees. Van boven en onderkant plakje van sinaasappel afsnijden. Partjes tussen vliezen uitsnijden, sap opvangen. Voor dressing creme fraiche, mayonaise, sinaasappelsap, zout en peper mengen. Amandelen in droge koekenpan licht roosteren.
Broccoli, sinaasappelpartjes en dressing apart in de koelkast bewaren. Geroosterde amandelen in een goed afgesloten bakje bewaren.

Bereidingswijze

Bereiden: 5 minuten voor serveren


Broccoli, sinaasappel en dressing op kamertemperatuur laten komen. Broccoli in schaal scheppen en dressing erover schenken.

Serveertip

Sinaasappelpartjes op salade schikken en amandelen erover strooien.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

smullen-met-de-kerst avatar
smullen-met-de-kerst

Doorsturen

Home Recepten