1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. speculaas

speculaas

Door: orphan

  • Nederlands, Banket
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 17-11-2002

Ingrediënten


450 gram bloem
350 gram boter
225 gram bruine basterdsuiker
5 theelepels bakpoeder
15 a 20 gram speculaaskruiden
zout
zakje gepelde halve amandelen



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Bakplaat bekleden met bakpapier

Bereidingswijze

Meng alle ingredienten door elkaar en verdeel dit als een plaat van ongeveer
1 cm dik, over de bakplaat.

Maak met een mes vierkantjes op deze plaat. Druk/leg op elk vierkantje een halve amandel.

Bakken op overstand 3/4. Ongeveer 180 tot 200 graden celcius. Voor ongeveer 20/30 minuten.

Serveertip

Goed laten afkoelen en dan blokjes breken/snijden.

Lekker bij warme chocolade melk en/of koffie bij koud nat guur winterweer



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top