Parelhoen met pruimen, vijgen en noten

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 17-11-2002

Vooraf bereid, dus zo op tafel.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
  • 1 grote parelhoen, in stukken
  • 75 gram boter of margarine
  • 1 ui, fijngesneden
  • ca. 10 saffraandraadjes
  • zout en peper
  • 1 kaneelstokje gehalveerd
  • 5-6 dl kippenbouillon (van een blokje)
  • 150 gram gedroogde pruimen zonder pit
  • 150 gram verse rijpe vijgen, gehalveerd
  • 100 gram blanke hazelnoten
  • 1-2 eetl. sesamzaadjes
  • Boodschappen bestellen
    Benodigdheden
    grote braadpan

    Bereidingswijze

    Bak de stukken parelhoen rondom bruin in de boter. Voeg ui, saffraan, zout, peper en het kaneelstokje toe en bak alles ca. 3 minuten mee. Schenk de bouillon erbij en laat de parelhoen afgedekt in 45-55 minuten gaar worden. Neem de parelhoen uit de pan. Doe de pruimen en vijgen bij het achtergebleven braadvocht en laat ze ca. 15 minuten koken. Leg de parelhoen weer terug in de pan en warm alles goed door. Breng op smaak met zout en peper.Rooster de hazelnoten en het sesamzaad lichtbruin in een droge koekenpan en strooi beide voor het serveren over de parelhoen.

    Serveertip

    Dit is heel erg lekker met couscous.
    De parelhoen kun je vervangen door kip of konijn. De bereidingstijd voor konijn is wat langer, reken daarvoor 1 1/4-1 1/2 uur.

    Laatste reacties

    Er zijn nog geen reacties

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    Doorsturen

    Home Recepten