1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Zwaardvis met een tomatendressing

Zwaardvis met een tomatendressing

Door: llheks

  • , Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 17-11-2002

Ingrediënten


2 trostomaten, ontveld, zonder zaadjes en in stukjes
1 eetlepel verse fijngesneden dragon
1 sjalot, fijngesneden
2 eetlepels citroensap
5 eetlepels olijfolie
zeezout
peper uit de molen
4 zwaardvissteaks, a 150-175 g


Verder heb je nodig


Extra nodig:
Een lage ovenschaal, ingevet.


Hoofdgerecht voor 4 personen; Bereidingstijd: +- 20 minuten; Van:
"Nynke"

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Meng de to-
maatstukjes met de dragon, sjalot, het citroensap, de
olijfolie en breng het mengsel op smaak met zout en peper.
Bestrijk de zwaardvis met olie en maal er zout en peper
over.
Leg de zwaardvis in de ovenschaal, plaats deze +- 10 cm.
onder
de hete grill en grill de steaks in +- 8 minuten lichtbruin
en
gaar. Keer ze na +- 4 minuten Neem ze uit de oven en
bedruppel ze
met de dressing.

Serveertip

Lekker met in de schil gebakken krieltjes
en sjalotten.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van llheks
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top