Kekkererwten en varkensvlees. De chorizo geeft de typisch spaanse smaak
Week de kekkererwten een nacht in koud water.
pel ui en snij in kleine stukken, kuis paprika en snij in grove stukken, pel knoflook
Bak vlees aan in olijfolie, voeg ui toe tot glazig, voeg paprika en fijgesneden look toe, zet onder water,doe er de kekkererwten bij, voeg kruiden toe en laat 60 minuten stoven. voeg nu de chorizo in dikke plakken toe. laat nog een half uurtje stoven.
Met een stukje brood en rioja een zonnige stoofschotel in de winter.
antonina 20-12-2002
Hoi, klinkt spaans! Ik woon in Spanje en vraag me af hoe men hier die 'Potaje de Carbanzons' precies maakt. Volgens mij zullen er heel veel verschillende versies voor zijn (zoals voor de hollandse 'snert'). Vraagje; wanneer voeg je de carbanzos toe? Ik ga het zeker proberen!
Groetjes, Antonina