1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. ovenschotel met aardappel en kaas

ovenschotel met aardappel en kaas

Door: ralphcreusen

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 16-11-2002

Ingrediënten


2 uien
1 dikke prei
250 gram champignons
2 eetlepels olijfolie
1 courgette
300 gram gehakt
zout en vers gemalen peper
1 zakje aardappelschijfjes (450 gram)
1 pot aardappel anders (pikant)
150 gram gerapte kaas


Verder heb je nodig


Oven
mes
ovenschaal
koekepan


Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor 0p 200'C.
Pel de uien en snijd ze in ringen.Maak de prei schoon en snijd hem in ringen.Veeg de champignons schoon en snijd ze in plakjes, snijd ook de courgette in plakken.Vet een grote, lage ovenschaal in en leg de plakken courgette op de bodem. Verhit de olie in een koekenpan en bak eerst de uienringen zachtjes glazig. Verdeel ze over de courgette. Bak de preiringen in de dezelfde koekenpan beetgaar en verdeel ze over de ui. Bak de champignons op hoog vuur bruin en verdeel ze ook over de groenten. Bak in dezelfde pan het gehakt al omscheppend rul en breng het op smaak met zout en versgemalen peper. Schep het gehakt op de groenten. Dek het geheel af met de aardappelschijfjes en verdeel de aardappel anders erover. Strooi de kaas erover en laat de schotel in de oven ca.40 minuten mooi goudbruin worden



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ralphcreusen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top