Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Tsjechische keuken
  5. Opa?s aardappel-groente salade

Opa?s aardappel-groente salade

Door: lmh-v

  • Tsjechisch, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 16-11-2002

Ingrediënten


1 kg vastkokende aardappelen verder (samen ook 1 kg): winterpeen - knolselderij - pastinaak (of peterselie wortel als je die krijgen kunt) - grote zure appel ? doperwten(diepvries) - grote (zoete)ui - zoetzure augurken 5 eieren mosterd olie, azijn versgemalen peper en zout mayonaise (en kwark)



Deze ?bramborovy salat? wordt al heel lang en nog steeds in o.a. Tsjechie gegeten als bijlage bij veel verschillende soorten vlees. Het is veel werk ? als je uitsluitend verse ingredienten gebruikt ? en heeft mijn kinderjaren danig verziekt, omdat ik opa moest helpen... Maar het is heel lekker!

Ontdek meer:

Voorbereiding

Vastkokende aardappelen in schil koken, schillen en in kleine blokjes snijden. Eieren hard koken en pellen, eierdooier uikiepen en in schaaltje doen. Groenten bijtgaar koken en in kleine blokjes snijden evenals eiwit van eieren, augurken, geschilde zure appel en ui, in grote schaal voorzichtig door elkaar scheppen.

Bereidingswijze

Bij hardgekookte dooiers in schaaltje paar el warm water toevoegen en losprakken, dan azijn, mosterd, peper en zout toevoegen, roeren en olie erbij. (moet smeuig, pittig en dik vloeibaar zijn) Door alle overige ingredienten in de grote schaal voorzichtig heen mengen, (is ideaal als aardappels en groenten nog warm zijn ? neemt smaak van dressing beter op), uurtje laten intrekken. Proeven, evt. naar smaak zout en peper toevoegen. Mayonaise (of ? mayo ? kwark) heel voorzichtig doorheen scheppen, niet te veel, aardappel-groente blokjes moeten licht aan elkaar plakken maar niet in mayo ?zwemmen?

Serveertip

Heel lekker bij alle soorten schnitzels en gebraden vlees, kip of kalkoen, maar ook als een onderdeel van buffet ? kleine bolletjes salade op slablaadjes b.v. en dan met stokbrood, hmmmm...



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lmh-v
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top