waterkonijn
- Belgisch, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
Waterkonijn is Vlaams voor rat. Maar rat is enorm lekker!
Ingrediënten 2 recipe.people
2 ratten, onthoofd en ontdaan van ingewanden.4 takjes rozemarijn, peper, zout, komijn, selderijblad
Benodigdheden
juspanVoorbereiding
In Nederland is een rat niet gemakkelijk verkrijgbaar. Vang ze daarom zelf of laat je hond het doen. Net als een haas even laten besterven, kop eraf en schoonmaken. Haartjes met een brander afbranden, net als bij een varken.
Bereidingswijze
Zet de ratten in een kom met olijfolie, peterselie, uien, peen, sherry en een beetje tamarie. Uurtje of 12 laten staan. Droog de ratten met keukenpapier en braadt ze in de juspan. Flesje bier (kriek of Geuze) toevoegen en op laag vuur laten smoren (1.5 uur)
Serveertip
Serveer bij het waterkonijn brood en drink er een goede pot bier bij