waterkonijn

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 15-11-2002

Waterkonijn is Vlaams voor rat. Maar rat is enorm lekker!

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
2 ratten, onthoofd en ontdaan van ingewanden.
4 takjes rozemarijn, peper, zout, komijn, selderijblad
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
juspan

Voorbereiding

In Nederland is een rat niet gemakkelijk verkrijgbaar. Vang ze daarom zelf of laat je hond het doen. Net als een haas even laten besterven, kop eraf en schoonmaken. Haartjes met een brander afbranden, net als bij een varken.

Bereidingswijze

Zet de ratten in een kom met olijfolie, peterselie, uien, peen, sherry en een beetje tamarie. Uurtje of 12 laten staan. Droog de ratten met keukenpapier en braadt ze in de juspan. Flesje bier (kriek of Geuze) toevoegen en op laag vuur laten smoren (1.5 uur)

Serveertip

Serveer bij het waterkonijn brood en drink er een goede pot bier bij

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten