Paree met taotjo

  • Indonesisch, Bijgerecht
  • 30-60 min.

Paree of bittermeloen is een vrucht waar je lekker vindt of verafschuwt. Dit gerecht heeft een heel specifieke (wat bittere) smaak. Niet iedereen houdt ervan.

Deel dit recept

Ingrediënten 5 personen
2 paree's (groot) / bittermeloen
50 gram garnalen
1 kleine ui
3 rode lomboks (Spaanse peper)
2 groene lomboks
stukje sereh
stukje laos
1,5 eetl. taotjo (gefermenteerde sojabonen)
1 eetl. ketjap
1,5 eetl. kokosolie
daun salam of laurier
zout
water of garnalenbouillon.

Evt. kan het aantal lomboks verminderd worden naar 2 rode en 1 groene voor mensen die iets minder pittig willen eten.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Halveer de parees, verwijder de pitten.
Snijd in dunne plakjes en meng met keukenzout om het sap eruit te persen.
Was hierna de plakjes goed met water.

Bereidingswijze

Fruit in kokosolie de fijngesneden uien en lomboks licht met sereh en laos.
Voeg dan de parees, taotjo, ketjap en garnalen, garnalen-bouillon toe.
Stoof nog even tot de paree gaar.
Dit gerecht moet nog iets vochtig zijn.

Serveertip

Dit gerecht met een wat bittere smaak past bij een rijsttafel.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

hanoman avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten