Varkenshaas met vijfkruidenpoeder en honing

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
350 gr varkenshaas

45 ml sojasaus

2 eetlepels honing

2 theelepels vijfkruidenpoeder

1 teentje knoflook, geperst

stukje gemberwortel van 1 cm, geschild en fijngehakt

peper en zout

50 ml zonnebloemolie

1 klein rood pepertje, van zaadjes ontdaan en in dunne reepjes gesneden

2 mini paksoistruikjes of halve paksoi struik

100 gr tauge

2 bosuitjes, in schuine stukken gesneden

4 takjes verse koriander
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Snijd het varkenshaasje in plakken van 1 cm. Meng de sojasaus en de honing met de vijfkruidenpoeder, knoflook en gember tot een marinade. Leg de vleesplakjes hierin en laat ze 15 minuten marineren. Maak intussen de groenten schoon; was de paksoi en de tauge en snijd de paksoi in grove stukken.

Bereidingswijze

Verhit de helft van de olie in een wok. Neem de vleesplakjes uit de marinade en roerbak ze op hoog vuur in 3 minuten gaar. Neem ze uit de pan en houd ze op een warm bord, afgedekt met aluminiumfolie.
Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak de paksoi, de tauge en de reepjes peper.
Schep de overgebleven saus erbij en serveer de groenten bij de vleesplakjes.

Serveertip

Lekker met noedels

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

recepten_van_omalidy avatar
recepten_van_omalidy

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten