1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Dukkah uit Cairo

Dukkah uit Cairo

  • , Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 14-11-2002

Ingrediënten 4 personen


*4 pitabroodjes of andere broodjes*olijfolie*100 gr sesamzaadjes*75 gr hazelnoten*50 gr geroosterde kikkererwten* 50 gr korianderzaad*50 gr komijnzaad*1 tl zout*1/2 tl zwarte-peperkorrels*1 tl gedroogde tijm*2 el milde paprikapoeder*



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Rooster het sesamzaad goudbruin in een droge koekenpan. Rooster de hazelnoten en kikkererwten 4 a 5 min in dezelfde hete koekenpan tot ze gaan kleuren. Hou 2 el van de geroosterde kikkererwten apart. Rooster het koriander- en komijnzaad en laat het afkoelen. Vermeng alle ingredienten, behalve het paprikapoeder en de achtergehouden kikkererwten, in een kom en maal ze fijn in de keukenmachine, in een elektrische kruidenmolen of in een vijzel. Roer de paprikapoeder en de resterende kikkererwten erdoor en serveer het mengsel met een kommetje olijfolie er apart bij. De stukken pita worden eerst in de olie en daarna in de dukah gedoopt.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van meatteam1


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van meatteam1
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top