Thaise pindasoep

  • Thais, Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 14-11-2002

Wist u dat pinda's eigenlijk geen noten zijn, maar peulvruchten die onder de grond groeien. Ze zijn zeer olierijk.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 sjalotje

2 eetlepels maisolie

strukje trassi

1/2 theelepel ketoembar

1/2 theelepel gemberpoeder

2,5 dl kokosmelk

2 dl koffieroom

peper

1 eetlepel gehakte verse koriander

peterselie

1 teentje knoflook

1/2 theelepel sambal oelek

snufje suiker

1/2 theelepel sereh

150 gr blanke pinda's

4 dl kippenbouillon

zout

enkele druppels vissaus
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Schil het sjalotje en het knoflook en snipper ze. Fruit ze in de olie glazig en voe de sambal, het stukje trassi, de suiker en de krijderijen toe. Laat dit alles even zachtjes bakken. Maal in die tijd de pinda's fijn en voeg ze toe met de kokosmelk en de bouillon.

Bereidingswijze

Laat dit alles 10 minuten zachtjes koken. Voeg dan de koffieroom toe en proef hoeveel zout en peper nog nodig is. Voeg de vissaus toe en bestrooi de soep op het laatst met de koriander of peterselie.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten