1. Home
  2. Recepten
  3. Mediterrane keuken
  4. Tzatziki
  5. Turkse sandwich met tzatziki

Turkse sandwich met tzatziki

Door: ruud40

  • Mediterraan, Lunch/Brunch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 14-11-2002

Ingrediënten 2 personen


2 grote punten Turks brood
-1/2 komkommer
-1 takje verse munt
-150 g Griekse yoghurt
-1 teentje knoflook
-zout
-versgemalen peper
-2 geroosterde paprika's (pot)
-100 g gebraden (runder)gehakt (in plakjes)



Ontdek meer:

Voorbereiding

Turks brood is groot, plat en rond of ovaal van vorm. Door de hoge baktemperatuur is de korst heel dun. Het is een luchtig brood, kenmerkend zijn de groten gaten. Hierdoor kan het brood wel snel uitdrogen, eet het daarom op de dag dat je het koopt.
Snijd de helft van de komkommer in plakjes en laat ze op keukenpapier uitlekken. Halveer de rest van de komkommer in de lengte, schraap de zaadjes eruit en snijd de komkommer in kleine blokjes. Pluk de blaadjes munt van het takje en hak de helft van de blaadjes fijn.

Bereidingswijze

Schep de stukjes komkommer met de fijngehakte munt door de Griekse yoghurt en pers het teentje knoflook erboven uit. Voeg zout en peper naar smaak toe. Snijd de paprika in repen. Snijd de punten Turks brood open en bestrijk de bovenkanten dun en de onderkanten royaal met de tzatziki. Vouw de plakjes gehakt losjes dubbel en leg ze op de onderkanten van het brood. Verdeel de plakjes komkommer, paprikarepen en blaadjes munt over het gehakt en leg de bovenkanten van het brood er weer op.
Leg de sandwiches op de borden en garneer eventueel met nog wat fijngesnipperde mint.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruud40
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top