1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Spinazie
  5. Toscaanse scholrolletjes met roergebakken spinazie

Toscaanse scholrolletjes met roergebakken spinazie

  • , Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 14-11-2002

Ingrediënten 4 personen


500 g ontvelde scholfilets
-1 vleestomaat
-1 el kappertjes
-50 g groene olijven zonder pit
-1 el versgehakte Italiaanse keukenkruiden (oregano, tijm, basilicum)
-50 g geraspte Parmezaanse kaas
-peper
-2,5 dl droge witte wijn
-2 el citroensap
-3 el olijfolie
-500 g verse spinazie
-1 teentje knoflook
-zout
-1 citroen



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 160?C. Spoel de scholfilets af en dep ze droog. Kruis de tomaat in en leg deze enkele tellen in kokend water. Ontvel de tomaat en snijd het vruchtvlees in blokjes. Meng deze met de uitgelekte kappertjes, fijngehakte groene olijven, Italiaanse keukenkruiden, Parmezaanse kaas en peper. Halveer de scholfilets in de lengte. Verdeel het tomatenmengsel over de filets en rol ze op. Zet de rolletjes vast met een cocktailprikker. Bewaar in de koeling tot verdere verwerking.

Bereidingswijze

Leg de visrolletjes naast elkaar in een ondiepe ovenschaal. Giet de wijn, gemengd met citroensap erover en zet de ovenschaal, afgedekt, 20 minuten in het midden van de oven, totdat de vis gaar is. Roerbak de gewassen en goed uitgelekte spinazie in hete olijfolie. Voeg het geperste teentje knoflook, peper, zout en eventueel geroosterde pijnboompitten toe.
Presenteer de visrolletjes op de roergebakken spinazie en garneer met partjes citroen. Lekker met pasta.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruud40


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruud40
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top