1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Mediterrane keuken
  5. Eendenborst met sinaasappelsaus

Eendenborst met sinaasappelsaus

Door: ruud40

  • Mediterraan, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 14-11-2002

Ingrediënten 4 personen


2-3 eendenborstfilets
-2 dl (eenden)fond
-sap van 2 sinaasappels
-1 el sinaasappelrasp
-1 el honing
-30 g boter
-peper en zout



Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de velzijde van de eendenborsten ruitvormig in.

Bereidingswijze

Bak de eendenborst met de velzijde naar beneden 8-10 minuten op een matig vuur, zodat bijna al het vet uitgebakken is. Schroei de andere kant van de eend dicht, bestrooi het vlees met peper en zout en bak de eendenborsten in nog eens 3-5 minuten rose. Wikkel de eendenborsten in aluminiumfolie.
Schenk het vet uit de pan, doe de fond in de pan en laat het de fond wat in koken. Voeg het sinaasappelsap en de -rasp bij de fond, breng het geheel aan de kook en breng de saus op smaak met peper, zout en honing. Klop vlak voor het serveren de in klontjes verdeelde ijskoude boter door de saus.
Snijd de eendenborsten in plakken en leg het vlees op vier voorverwarmde borden. Schep de saus rond het vlees. Lekker met gestoofde witlof en aardappelpuree.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruud40
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top