1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Belgische keuken
  5. Koekjes
  6. Vlierbloesem koekjes

Vlierbloesem koekjes

  • Belgisch, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 13-11-2002

Ingrediënten 4 personen


VOOR HET DEEG:
-150 g bloem en een snufje zout
-3 eierdooiers
-1/4 l melk en 1/4 l water
-3 eiwitten
-1 pakje vanillesuiker
-12 vlierbloesem bloemschermen
VOOR HET BAKKEN:
-100 g boter
VERDER:
-50 g suiker en 1/2 th lepel kaneel



Een zeer bijzonder en eenvoudig gebak

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

-bloem in een kom doen en een kuiltje in drukken; de eierdooiers en de melk; water en snufje zout, schuimig kloppen in een kom
-met de garde vanuit het midden mengen door de bloem
-laat het deeg 30 min rusten

Bereidingswijze

-klop de eiwitten samen met de vanillesuiker stijf, en schep door het deeg
-spoel de bloemschermen onder de koude kraan
-dep ze voorzichtig droog
-verhit de boter en doop de bloemen in het deeg
-bak ze met de stelen omhoog in de hete boter
-meng suiker en kaneel en bestrooi de gebakken bloemen hiermee

Serveertip

Warm serveren; de steeltjes worden niet opgegeten; maar ze zijn makkelijk om vast te houden



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top