1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Belgische keuken
  5. Koekjes
  6. Vlierbloesem koekjes

Vlierbloesem koekjes

Door: marcdepester

  • Belgisch, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 13-11-2002

Ingrediënten 4 personen


VOOR HET DEEG:
-150 g bloem en een snufje zout
-3 eierdooiers
-1/4 l melk en 1/4 l water
-3 eiwitten
-1 pakje vanillesuiker
-12 vlierbloesem bloemschermen
VOOR HET BAKKEN:
-100 g boter
VERDER:
-50 g suiker en 1/2 th lepel kaneel



Een zeer bijzonder en eenvoudig gebak

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

-bloem in een kom doen en een kuiltje in drukken; de eierdooiers en de melk; water en snufje zout, schuimig kloppen in een kom
-met de garde vanuit het midden mengen door de bloem
-laat het deeg 30 min rusten

Bereidingswijze

-klop de eiwitten samen met de vanillesuiker stijf, en schep door het deeg
-spoel de bloemschermen onder de koude kraan
-dep ze voorzichtig droog
-verhit de boter en doop de bloemen in het deeg
-bak ze met de stelen omhoog in de hete boter
-meng suiker en kaneel en bestrooi de gebakken bloemen hiermee

Serveertip

Warm serveren; de steeltjes worden niet opgegeten; maar ze zijn makkelijk om vast te houden



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top